Kurssikertomukset

Kurssikertomus 2010

Vuoden 2010 musiikkikurssi Stella Mariksessa pidettiin 3.-7. elokuuta. Kurssin opettajina toimivat Maaret Repo-Pohjonen (viulu) ja Joonas Pohjonen (piano). Kurssille osallistui 14 oppilasta. Ensimmäistä kertaa lisänä olivat päivän mittaiset mestarikurssit, joiden opettajina olivat Pyry Mikkola (viulu) ja Meri Louhos (piano).

Kurssilla järjestettiin neljä konserttia: opettajien avajaiskonsertti, Pyry Mikkolan viulukonsertti, ja perinteiset iltasoitto ja päätöskonsertti, joissa kuultiin opiskelijoiden soolo- ja kamarimusiikkiesityksiä. Kiitämme F-Musiikki Oy:tä erinomaisten soittimien lainasta!

Kuvagalleria 2010

Kurssikertomus 2008

Musiikkikurssi Stella Mariksessa pidettiin kuudennen kerran 5.-9.7.2008. Kurssin soitinvalikoimaan tuli mukaan alttoviulu, jonka opettajana toimi Anna Kreetta Gribajcevic. Muut opettajat olivat Maaret Repo-Pohjonen (viulu), Jukka Rautasalo (sello) ja Joonas Pohjonen (piano). Kurssille osallistui 19 oppilasta.

Ensimmäistä kertaa yhteistyökumppanina toiminut F-Musiikki Oy antoi käyttöömme Yamaha-flyygelin ja kolme Yamaha-pianoa, jotka osoittautuivat erinomaisiksi niin konsertti- kuin harjoituskäytössä. Kiitämme lämpimästi tuesta kurssillemme!

Kuvagalleria 2008

Kurssikertomus 2007

Viides musiikkikurssi Stella Mariksessa pidettiin yhden välivuoden jälkeen 31.7.-4.8.2007. Kurssin opettajina toimivat Maaret Repo-Pohjonen (viulu), Roi Ruottinen (sello) ja Joonas Pohjonen (piano). Kurssin osallistujamäärä oli jälleen kasvusuunnassa, tällä kerralla oppilaita oli 23.

Kurssilla pidettiin perinteiseksi muodostuneet kolme konserttia. Avajaiskonsertissa kurssin opettajat esittivät Beethovenin musiikkia, perjantain iltasoitossa keskityttiin opiskelijoiden sooloesityksiin ja päätöskonsertissa painopiste oli kamarimusiikissa. Kiitämme Birgittalaissisaria, jotka ensimmäistä kertaa vastasivat kurssin ulkoisista puitteista, hyvästä huolenpidosta sekä Musiikki-Hellas Oy:tä soittimien lainasta!

Kuvagalleria 2007

Kurssikertomus 2005

Neljäs musiikkikurssi Stella Mariksessa pidettiin 7.-13. heinäkuuta 2005. Opettajina toimivat edellisvuoden tapaan Maaret Repo-Pohjonen (viulu), Sami Mäkelä (sello) ja Joonas Pohjonen (piano). Kurssille osallistui 18 opiskelijaa, ja edellisvuosien tapaan mukana oli myös kansainvälistä väriä. Kotimaisten lisäksi kurssikeskuksessa kuultiin myös englantia, ranskaa, italiaa ja kiinan kieltä.

Kurssilla oli jälleen vahva yhteismusisoinnin henki, ja päätöskonserteissa kuultiinkin ennätysmäärä kamarimusiikkiesityksiä. Stella Maris -kurssikeskuksen henkilökunta piti taas kerran erinomaista huolta kurssilaisista. Kiitämme erityisesti keskuksen johtajaa Leena Kangasta kuluneista vuosista!

Kuvagalleria 2005

Kurssikertomus 2004

Musiikkikurssi Stella Mariksessa pidettiin kolmannen kerran 11.-16. heinäkuuta 2004. Kurssin opettajina olivat Maaret Repo-Pohjonen (viulu), Sami Mäkelä (sello) ja Joonas Pohjonen (piano). Kurssille osallistui 14 opiskelijaa, joista kolme ulkomailta.

Kurssilla järjestettiin perinteiseen tapaan kolme konserttia: avajaiskonsertissa sunnuntaina kuultiin opettajien esityksiä eri kokoonpanoissa, ja opiskelijat esiintyivät torstain iltasoitossa ja perjantain päätöskonsertissa. Kurssilla harjoitettuja kamarimusiikkiesityksiä oli jälleen runsaasti, ja säestyksistä vastasivat tänä vuonna kurssin piano-opiskelijat itse. Ahkeran harjoittelun lisäksi kurssilla harrastettiin mm. kalastusta, melontaa sekä sulka- ja salkopalloa.

Kiitämme jälleen lämpimästi Stella Maris -kurssikeskuksen henkilökuntaa hyvästä huolenpidosta ja Musiikki-Hellas Oy:tä arvokkaasta tuesta kurssillemme!

Kuvagalleria 2004

Kurssikertomus 2003

Järjestyksessä toinen musiikkikurssi Stella Mariksessa pidettiin 22.-27. heinäkuuta 2003. Kurssille osallistui 16 viulistia, sellistiä ja pianistia. Opettajina toimivat Maaret Repo-Pohjonen (viulu), Joonas Pohjonen (piano) ja korealainen sellisti Young-Hoon Song.

Kaikkien opettajien ollessa aktiivisia kamarimuusikkoja oli luonnollista, että kurssiohjelma painottui soolo-opintojen lisäksi vahvasti myös yhteissoittoon. Kurssilla koottiin kymmenkunta yhtyettä duosta kvartetteihin, ja trioja soitettiin myös jousiopettajien ja piano-opiskelijoiden yhteisvoimin. Kurssin aikana järjestettiin kolme konserttia: tiistain avajaiskonsertissa kuultiin opettajien duo- ja trioesityksiä, lauantain maratonsoittajaisissa esiintyivät kaikki kurssilaiset soolo- tai yhteisnumeroin, ja sunnuntain päätöskonsertissa pääpaino oli kamarimusiikilla.

Hellas-Piano Oy takasi jälleen kurssilaisille hyvät työolosuhteet antamalla käyttöömme Kawai-flyygelin ja kolme harjoituspianoa. Myös kurssikeskuksen henkilökunnan ystävällisyys ja erinomainen keittotaito keräsivät kiitosta osallistujilta.

Kuvagalleria 2003

Kurssikertomus 2002

Ensimmäinen musiikkikurssi Stella Mariksessa järjestettiin 9.-14.7.2002. Kurssille osallistui 14 viulistia, sellistiä ja pianistia ikäjakauman ollessa 8-26 vuotta. Opettajina toimivat Maaret Repo-Pohjonen (viulu), Panu Luosto (sello) ja Joonas Pohjonen (piano).

Pihapiirin kappelin miellyttävässä akustiikassa järjestettiin konsertteja neljänä iltana. Opettajien soolo- ja duoesityksiä kuultiin avajaiskonsertissa, "isoilla" piano-oppilailla oli oma konserttinsa, ja loppukonserteissa esiintyivät kaikki kurssilaiset erikseen ja monissa kamarimusiikkikokoonpanoissa.

Harjoitteluolosuhteet olivat erinomaiset. Hellas-Piano Oy antoi käyttöömme upouuden Kawai-flyygelin lisäksi kolme harjoituspianoa. Soitto kaikuikin pihapiirissä aamuvarhaisesta puoleenyöhön asti.

Säät olivat suosiolliset päivälämpötilojen ollessa lähes joka päivä hellelukemissa. Kurssilla harrastettiin soittamisen lisäksi myös mm. uintia, kalastusta, pingistä ja krokettia.

Kuvagalleria 2002